Esileht » Online » Online artiklid »

Vello Salo: ei ole midagi uut siin päikese all

09.08.2014 | | Rubriik: Online artiklid

Homme kell 11 Pirita kloostri roosaias!” määrab katoliku kiriku vaimulik ja teoloogiaprofessor Vello Salo kokkusaamise. “Enne kella kümmet olen ma muinsuskaitse all ja keskpäevast lähen jälle muinsuskaitse alla.”

Te olete muinsuskaitse all? Mida see tähendab?

Ma hakkan 89 saama, mis on kõva sõna (Vello Salo on sündinud 5. novembril 1925 – R.K.), aga sünnipäev pole ainult minul: tänavu on soomepoiste 70. juubeliaasta –Jalkaväkirykmentti 200 asutati 8. veebruaril 1944. Kõige noorem, keda sinna võeti, oli 18aastane, järelikult on kõige noorem soomepoiss praegu 88. Mina olen üks nooremate hulgast.

Kas te lahinguid lüüa ka jõudsite?

Ma olin tollal väga pettunud, et ei jõudnud, sest ma oli rahulikes rindelõikudes, aga nüüd mul on hea meel, et ma ei ole kindlasti kedagi tapnud. Ühe varese pihta lasksin, aga see pääses eluga ja ma olin väga pettunud – ma arvasin, et olen väga hea laskur. Vintpüssiga varest lasta on muidugi kah omaette ooper.

Mis on kõige hullem põrgu, mida te olete näinud?

Edasi loe Õhtulehest.

Seadus on ju antud Moosese kaudu, arm ja tõde aga tulnud Jeesuse Kristuse kaudu. (Jh 1:17)