Esileht » Arvamused » Arvamus »

Taevase linna teeviit

19.10.2010 | | Rubriik: Arvamus, Nädala ringvaade

 Pühapäeval möödus Asta Kuurme sünnist 85 aastat. Vaimuliku abikaasa, suurepärane ema, kirikumuusik, õpetaja… Kes jõuaks kõiki tema olemisi kokku võtta. Nüüd peeti teda meeles Põltsamaal koguduse keskel ja mälestati kalmistul. Muud ajalist märki sellest vaprast naisest kohapeal justkui polegi.
Minu tutvus Asta ja Herbertiga algas siis, kui neil oli minu jaoks aega – lapsed olid ammu kodust läinud ja kogudusetöös ei olnud kohustused ainult nende peal. See oli nii paarkümmend aastat tagasi. Minul oli vaja saada kirikuraamatutest oma varasemate sugupõlvede andmeid ja Herbert nägi otsijat, kes on lõpuks kodu leidnud. Meie ühine tee sobis meile.
Olin nende juures vahel päevade kaupa, ehkki käisin teisest linnast ja mu tervis polnud kiita. Mäletan, ühel pühapäeval, kui ma kirikusse ei jõudnud, palusin end eestpalvesse võtta. Juba samal õhtupoolikul tuli minu koju Viljandis Elmar Tsääro, palus pakkida asjad ja sõita Põltsamaale. Ja sealt algas minu jumalik ettehooldus, mis lõppes toonases Neljandas Haiglas Helga Kaselo käe all.
Tänapäeva suhtelises maailmas saab mulle päev-päevalt üha selgemaks, kui oluline on meie elus heade eeskujude osa. Isegi täiskasvanuna. Nad saavad mõistetavaiks tasapisi, annavad pidet ja jõudu. Taoliste eeskujudega kord koos taevariigis olla oleks tõeline auasi.
Mari Paenurm  

Ära lase kurjal võitu saada enese üle, vaid võida sina kuri heaga! (Rm 12:21)