Esileht » Uudis » Uudised »

Sotsiaaltöötajatele tutvustati diakooniatööd

25.03.2015 | | Rubriik: Uudised

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni Lõuna piirkond kutsus rahvusvahelise sotsiaaltöötajate päeva puhul valdkonna töötajaid ja teisi asjahuvilisi Tartusse teemapäevale, kus tutvustati luteri koguduste hoolekandetööd.

Teemapäevale koguneti 18. märtsil SA Domus Dorpatensis ruumesse, kus pärast ESTA Lõuna juhatuse liikme Piret Taluri sissejuhatust sai sõna aastaid kirikus valdkonna assessorina töötanud piiskop electus Joel Luhamets. Kuulajad said teada, mida tähendab üldse diakoonia ja miks kogudused diakooniatööd teevad.
Oma igapäevase praktilise töö kogemust oli kutsutud jagama kaks üldist tunnustust leidnud organisatsiooni: Tallinnast EELK Perekeskus, mida esindas peanõustaja Mari Paenurm, ja Valgast MTÜ Domus Petri Kogu. Viimase tegevusest kõneles tegevjuht Ester Liinak, kes on Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni liige. Aastal 2014 tunnustas EELK teda kui 2013. aasta diakooniatöötajat.
Assotsiatsioon asutati 2004. aastal.
Eesti kirik

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)