Esileht » Uudis » Uudised »

Rapla Maarja-Magdaleena kiriku pühitsemise 115. aastapäev

12.10.2016 | | Rubriik: Uudised

raplas õunapuu2. oktoobril tähistati piduliku jumalateenistusega praeguse Rapla Maarja-Magdaleena kiriku pühitsemise 115. aastapäeva. On tähelepanuväärne, et samaaegselt vana kiriku lammutamisega kerkisid uue ja suursuguse pühakoja müürid ainult kahe aastaga. Sajandi ehituses osales aktiivselt kogu kihelkond.
Aastapäeval jutlustas piiskop Tiit Salumäe, kes andis jumalateenistuse järel neljale koguduse ustavale töötegijale – organist Kristi Hinsbergile, koorijuht Kaia Väljamäele ning lastetöö eestvedajatele Karmen ja Henri Kaukverile – üle EELK tänukirja.
Seejärel suunduti kirikuaeda, et istutada prof Hugo Lepnurme mälestuspingi lähedale Rapla kihelkonna valdade kingitusena reformatsiooniõunapuu.
Pärast sünnipäevatordi söömist austas piiskop Salumäe oma osavõtuga ka koguduse nõukogu koosolekut, kus kutsus kõiki aktiivselt osalema uue kirikuseadustiku väljatöötamisel ning andis näpunäiteid eelseisvateks juhtorganite valimisteks, mida Rapla kogudus plaanib läbi viia juba 6. novembril.
Mihkel Kukk,
koguduse õpetaja

Ref500_logo_tsitaadiga

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)