Esileht » Online » Online artiklid »

Pärnu-Jaagupis saavad kokku palverändurid

09.07.2012 | | Rubriik: Online artiklid

20.–22. juulil oodatakse Pärnu-Jaagupisse Jaakobitee palverändurite teisele kokkutulekule kõiki neid, kes käinud palverännakul, plaanivad sinna minna või üldse selle teema vastu huvi tunnevad.

Toimuvad heategevuslik kontsert, filmiõhtu ja palverännak Pärnu-Jaagupist Kaisma Suurjärve äärde. Palverändurite kokkutulekut korraldavad EELK Pärnu-Jakobi kogudus, MTÜ Jakobiõed ja MTÜ Maarjamaa Palveränd.

Tähendusrikas rännak Hispaanias

Esimest korda kohtusid rändurid eelmisel aastal samas kohas, siis oli osalejaid 16. Kokku tuldi soovist jagada oma ühist kogemust: rännakut ühel maailma kuulsamal palveteel, Santiago de Compostelal Hispaanias.

Palverännakuid on sellesse linna, kus asub apostel Jaakobuse haud, tehtud alates 9. sajandist. 2010. aastal jõudsid jalgsi või jalgrattal sihini ja said selle kohta tunnistuse 272 703 inimest, Eestist läbib selle teekonna igal aastal umbes 100 inimest.

Sama palverännaku on läbi teinud ka Pärnu-Jakobi koguduse liikmed Epp Sokk ja Jane Vain, kel eelmisel aastal tekkis mõte ülejäänud rändajatega kokku saada.

Edasi loe Pärnu Postimehest.

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)