Esileht » Online » Online artiklid »

Paavst kutsub kõiki ülemaailmsele palvusele

23.03.2020 | | Rubriik: Online artiklid

Kolmapäeval, 25. märtsil, Neitsi Maarja suurpühal on Püha Isa kutsunud kõiki “kirikute juhte ja iga kristliku kogukonna juhte koos kõigi erinevate konfessioonide kristlastega palvetama Meie Isa palvet kell 12.00 Angeluse palve ajal. “Nendel proovimispäevadel, kui inimkond pandeemia keerukuse tõttu väriseb, tahaksin teha kõigile kristlastele ettepaneku tõsta meie häält Taeva poole,” ütles paavst Franciscus. Ühineme kolmapäeval, kell 12 Püha Isa palvega. 

Paavst kuulutab erakorralise sõnumi “Urbi et Orbi” reedel, 27. märtsil kell 19 (Eesti aja järgi) kogu maailmale. Tavapäraselt paavst kuulutab “Urbi et Orbi” Ülestõusmispühade ja Jõulupühade aeg, kuid reedel, 27. märtsil 2020 on see erandkorras pandeemia leviku tõttu. “Kutsun kõiki üles suhtlusvahendite kaudu vaimselt osalema,” ütles paavst Franciscus. Paavst annab oma paavstliku õnnistuse kõigile neile, kes seda jälgivad erinevate suhtlusvormide kaudu.  

Rooma-Katoliku Kirik Eestis võimaldab vaadata nii kodulehe kaudu kui ka FB kaudu paavsti “Urbi et Orbi” sõnumit linnale ja rahvale ning tema õnnistust.

Vt ka siit


Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)