Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Randvere kutsub juubelile

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /


Pühapäeval, 1. juulil tähistab Randvere kogudus kiriku 160. ja oreli 100. aastapäeva. Jumalateenistus algab kell 14.30, jutlustab piiskop Einar Soone, teenib koguduse õpetaja Aare Kimmel, mängib Randvere pasunakoor ja Jana Abzaloni trio.
Viimsi valla Randvere külla alustati kirikuhoone ehitamist Jõelähtme koguduse õpetaja Gustav Heinrich Schüdlöffeli ametisoleku ajal 1848 ja kirik valmis 1852. aastal. 1923. aastal sai kogudus iseseisvaks, seni oli siin olnud Jõelähtme abikirik. Kohal, kuhu jumalakoda kerkis, oli kalmistu, mille vanim ristikivi pärineb aastast 1803.
Ühe manuaaliga väike orel on Randvere kirikusse ehitatud 1912. aastal ja pühitsetud 1. juulil. Orelimeister Hardo Kriisa remonditud pill heliseb vaatamata kõrgele eale endiselt.
Koguduse juhatuse esimehe Urmas Kiviselja sõnul on kogudus väike, aga tubli, on olnud paremaid ja raskemaid aegu, ent kiriku uksed on alati avatud olnud.
Õpetaja Aare Kimmel ütleb, et rõõmustada saab heade suhete üle Viimsi vallaga, kes oma territooriumil tegutsevaid kogudusi tugevalt toetab. Ka enne juubelit tehti kiriku välisremonti, mida vald finantseeris. Hoolimata koguduse väiksusest on kirik normaalselt korras, remonditud ja köetav. Hea meel on inimestest, kes vajadust kiriku järele nii selgelt tunnetavad, et igal pühapäeval kohal on, ja et kohalik rahvas mõnel puhul ka hulgalisemalt kirikusse tuleb.
Eriti tänulik on õpetaja 1977. aastast juhatuse esimehe ametit pidavale Urmas Kiviseljale ja juhatuse liikmele Andres Jaanusele, aga ka ustavatele koguduseliikmetele, kes oma abistavat kätt iial ei keela.
Tiiu Pikkur