Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Tartus plaanitakse avada kristlik kool

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Hannes Heinsar (vasakult), Tarvo Siilaberg ja Ants Tooming Peetri kooli asutava ühingu koosolekul. Rita PuidetNarvamäele Peetri kiriku kõrvale Puiestee tänavale kavandab sealne kogudus ehitada lastesõbraliku maja, et avada hoones lasteaed-algkool.

Idee elluviimiseks asutati möödunud aasta 6. oktoobril mittetulundusühing Tartu Peetri Luterlik Kool, kuhu kuulub praegu üheksa liiget. Juhatuse esimehena on ametis koguduse õpetaja Ants Tooming, liikmeteks on spetsialistid ja kooli rajamise toetajad.
Läinud reedel kogunesid ühingu liikmed koosolekule, et arutada lasteaia-algkooli arengukava, mis peaks valmima 1. aprilliks, et taotleda haridus- ja teadusministeeriumist koolitusluba. Arengukava koostatakse kolmeks aastaks, 2013–2016, seejärel kava täiendatakse, sest kaugem eesmärk on anda koolis põhiharidust.
See aga on pikemaajaline protsess, kuna selleks tuleb põhjalikult remontida koguduse kunagine koolimaja. Ka uue maja, lasteaia-algkooli avamise juures on kõige suuremaks probleemiks finantsküsimused, mis hõlmavad hoone ehitust, laste arvult makstavat pearaha, lasteaia- ja koolimaksu, sest tegu on erakooliga.
Koostöös koguduse juhatusega valmistatakse ette maja  projekteerimist ja ehitamst. esimesed summad on juba laekunud: esimese sajaeurose annetuse tegi koguduse vöörmünder Andrus Kruusla, jõuluõhtu korjandusest kogunes umbes 3000 eurot. Üks on selge – laenu ei võeta. Lähiajal avab mittetulundusühing pangas konto, kuhu inimesed saavad hakata annetusi tegema.
Koosolekul oli kõneks ka kooli nime täpsustamine ja kasutatav sümboolika, milleks Ants Tooming pakkus heraldik Priit Herodese kujundatud Tartu Peetri koguduse  vappi. Varsti on oodata Peetri kooli kodulehte, mille aadressiks otsustati www.luterlik.edu.ee. Optimistlik plaan on avada kool 1. septembril 2013.
Rita Puidet