Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Mõisaküla kirikutornis helisesid taas kellad

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Arvo Lasting (vasakul) ja Marko Tiitus pühitsevad Mõisaküla kirikusaalis uusi kelli. Jaan SumbergJõuludeks tõsteti Mõisaküla kirikutorni uued kellad.

Jõululaupäev oli Mõisakülas eriline. Kümmekond päeva varem olid Mulgimaa väikelinna saabunud uued kirikukellad, mille praost Marko Tiitus 16. detsembril pühitses.
Mõisaküla kirik hävis 1983. a tulekahjus. Uut kirikut on ehitatud juba 15 aastat. Viimastel aastatel on ehitus jõudsasti edenenud. Kui jumalateenistuslik elu on peamiselt toimunud kiriku käärkambris, siis jõulukuu kontserdid ja jumalateenistused peeti juba mullu suures kirikusaalis. Kirikusaal ootab küll veel sisustust ja kujundust.
Möödunud jõuludeks tõsteti kirikutorni uued kellad. Kellad valmistati Saksamaal vasest ja tinast, nende valmimist juhatas Toomas Mäeväli. Väiksem kell kaalub 70 ja suurem 140 kilo. Väiksemal on kujutatud neitsi Maarjat ja sõnad «Mu hing ülistab Issandat!». Suuremal kellal on tekst «Au olgu Jumalale kõrges!» ja Lu­­t­h­eri roos.
Mõisaküla kiriku tornist kõlasid mitmekümneaastase pausi järel taas kirikukellad ja see helin jääb nüüd aina väikelinna rahvast rõõmustama.
Arvo Lasting,
Mõisaküla koguduse hooldajaõpetaja