Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Laudate Dominumi koor käis laulmas Peterburis

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Toomkoguduse kammerkoori esinemine sai Peterburi eestlastelt sooja vastuvõtu. Sirje Semm
Jumalateenistuse järel Peterburi Jaani kirikus andis kontserdi Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse kammerkoor Laudate Dominum.

Alates septembrikuust peetakse Peterburi eestlastele teenistust kaks korda kuus. Nii käivad Eestist vaheldumisi kaasmaalasi teenimas Simuna ja Väike-Maarja koguduse õpetaja Enn Salveste ja Tallinna abipraost Arho Tuhkru, kes pidas teenistuse 25. septembril.
Arho Tuhkru sõnul rohkemaks kirikul jõudu pole. Idee kohapeal elavast õpetajast on liiva jooksnud. «Loomulikult oleks hea, kui siin oleks oma õpetaja, kes suudaks tugevasti tööd teha Peterburi eestlastega, kogu kogukonnaga. Siin on neid, kelle töö- või ärisuhted on seotud selle linnaga, samuti konsulaat. Koos konsulaadi ja Eesti Kontserdiga tahamegi suuremat kõlapinda saada 1. novembri ja 23. detsembri jumalateenistustele,» sõnas Arho Tuhkru.
Mitmed EELK koguduste koorid on Arho Tuhkru sõnul avaldanud soovi tulla Peterburi Jaani kirikusse laulma, Laudate Dominum oli esimene. Koorilaulja Eve Voit, kes viimati oli Peterburis 8. klassi lõpetamise järel, ütles, et juba kevadel, kui koor tähistas oma 20. aastapäeva ja andis välja ka CD, tekkis neil mõte Neevalinna tulla.
Koor teenis kaasa jumalateenistusel ja andis kontserdi, kus esitusele tuli valdavalt eesti heliloojate looming. Sealhulgas ka koori asutaja Anne-Mai Salumäe «On sügavaid mõtteid» ja Ivar-Jaak Salumäe «Kust leian troosti» (KLPR 336). Pärast kontserti andis eestlaste kogukonna esindaja Külli Sulg koori juhile Veljo Reierile üle kingituse ja siirad tänusõnad muusikalise elamuse eest, mida nautis enam kui poolsada kohaletulnut. Et enne ja pärast esinemist saadi ka linnas ringi vaadata, jäid kõik kooriliikmed sõiduga väga rahule.
Sirje Semm