Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Ristimiskivi tutvustab Eestit

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Gustav-Adolf-Werkis on aasta 2011 paljudes Saksa maakirikutes ristimise teema-aasta.
Avalike suhete juhi Maaja Pauska teabe kohaselt andis Gustav-Adolf-Werk sellega seoses välja kolmest kaardist koosneva seeria, mille motiiviks on ristimiskivid erinevatest partnerkirikutest. Üks motiiv on pärit Eestist: selleks on Valjala kiriku ristimiskivi Saaremaalt. Foto autoriks on Aare Külaots.
Teised motiivid on pärit Rumeeniast (metallist valatud ja köetav ristimisvaagen Braşovi Mustast kirikust) ning Poolast (ristimisingel Sork­wity luterlikust kirikust).
Valjala kiriku ristimiskivi tutvustuses kirjutatakse reklaamlehel, et Eestis on kristlasi olnud juba üle 700 aasta. Pikk traditsioon kutsub meid minema maailma ja kõnelema oma usust. Ristimises liitume kristlastega. On julgustav, et ka diktatuurid ei suuda seda kutset vaigistada – tunnistuseks on vana ristimiskivi, mille ääres inimesed end üha ristida lasevad. Infokiri mainib veel, et Valjala Martini kirik on 14. sajandist pärinev vanim kirik Saaremaal. Rõhutatakse, et Gustav-Adolf-Werk on EELK partner.
On võimalus tellida kõiki kolme ristimiskaarti. Nii tutvustab Gustav-Adolf-Werk positiivsest vaatenurgast lähtudes Eestit mujal maailmas.
Kaido Soom

Saaremaa Valjala kiriku ristimiskivi.Metallist valatud ja köetav ristimisvaagen Rumeenia Braşovi Mustas kirikus.Ristimisingel Poola Sorkwity luterlikus kirikus.