Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühidalt

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /


Muuseum kutsub külla

Võru koguduse pastoraadis Tartu mnt 42 avatud orelimuuseum tutvustab nelja põlvkonna orelimeistrite Kriisade elu ja tegevust. Eksponeeritud on vanad näidised ja tööriistad. Suurimaks eksponaadiks on neljaregistriline ühe manuaaliga koduorel (fotol), mis pärineb aastatest 1880–1890.
Homme, 25. augustil kell 10–18 oodatakse huvilisi muuseumisse avatud uste päevale, kell 17 toimub seminar «Vennad Kriisad Haan­jamaalt ja nende orelid».
Lisaks on muuseumiga sama katuse all orelikeskus, kus kogutakse kokku andmed kõigi meie orelite kohta.

Ilmalik ja kiriklik käsikäes

Homsest pühapäevani kestavad Kosel kihelkonnapäevad, mille raames tegutseb neljal päeval pastoraadis terrassikohvik. Pastoraati on põhjust sammud seada ka reede õhtul kell 18, siis peetakse seal ajalooõhtut. Valdo Praust räägib kihelkonna teedevõrgu kujunemisest ja esitletakse raamatut «Rava küla». 
Reedel kella üheksast kutsutakse osa saama kirikuöö muusikast ja valgusmängust kirikumäel, et lasta end ööl üllatada. Nagu ka kell 22 kirikus (fotol) algaval Taizé lauludega ööpalvusel. Laupäeva õhtul kell 18 on kirikus õhtupalvus ja pühapäeval kell 11 kuldleeri jumalateenistus. Kihelkonnapäevad lõpetab ansambli Vox Clamantis kontsert kell 18 kirikus. Kontsert on tasuline.
Naabritele külla
Jätkuv suveaeg pakub veel võimalust reisimiseks. Sel laupäeval võtavad Juuru koguduse liikmed suuna kagu poole ning seavad sihiks Pilistvere, Põltsamaa ja Kolga-Jaani kiriku. Märjamaa koguduse rahvas aga läheb külastama Lääne- ja Pärnumaa kirikuid. Soovime meeldivaid elamusi mõlemale kogudusele.