Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Nissi vana leerimaja sai uue elu kogudusemajana

/ Autor: / Rubriik: Uudis, Uudised / Number:  /

120 aastat vana maja on uuesti elule ärganud. Õnnistab peapiiskop Andres Põder, vasakul juhatuse esimees Hans Rätsep, keskel Lea Jants-Ylönen tütrekesega. Tiiu PikkurSel kojal siis ja tema perel sa anna, Issand, õnnistust, lauldi laupäeval, 6. novembril Nissi Maarja kirikus kogudusemaja õnnistamise pidulikul jumalateenistusel.
Oldi ajaloolise sündmuse tunnistajaiks – mitme aasta töö tulemusel on vana leerimaja taas elule kutsutud.
Teenisid peapiiskop Andres Põder, Lääne-Harju praost Jüri Vallsalu, abipraost Annika Laats, Rapla koguduse õpetaja Mihkel Kukk, Hageri koguduse abiõpetaja Jukka Repo ja Nissi koguduse õpetaja Lea Jants-Ylönen. Laulis Riisipere kammerkoor Pille Saatmäe juhatusel.
Maja õnnistas peapiiskop. Kaunis talvekirik mahutas vaevu kohale tulnud rahva. Sisse astudes jäi pilk peatuma kaunitel vitraažakendel, mille autoriks on Dolores Hoffmann, valmistamise kulud kandis Hakunila kogudus.
Sõpruskogudused Hakunila Soomes, Vildbjergi Taanis ning Barkelsby ja Windeby Saksamaal on kogudusemaja ehitust majanduslikult toetanud. Hakunila rahvas on lisaks ka töötundidega ehitusele kaasa aidanud. Hakunila meeste tööd saab mõõta viiekümne töönädalaga ehk ligi aasta on abiks käidud. Töö eestvedajaks on Nissi koguduse juhatuse aseesimees Heikki Ylönen. Kiitus ja au neile!
Tänusõnadega ei oldud kitsi ka kohalike ehitusmeistrite ja abiliste aadressil. Õpetaja Jants-Ylönen märkis eraldi koguduserahva kümmet tuhandet tundi talgutööd vana maja prahist puhastamisel. Kui palju suuri prügikoormaid siit minema veeres!
Koguduse juhatuse esimees Hans Rätsep meenutas tänutundega õpetaja Laine Villenthali, kes oli leerimaja taastamise alusepanija. Õp Villenthali soov, et kogudusemajast peab paistma kirik, on täitunud. Juhatuse esimeeski tänas Hakunila kogudust, kust mehed ennastsalgavalt ilma rahata abiks käisid. Tänu ka praegusele ja eelmisele juhatusele, kes oma tööga tublilt hakkama said.
Kogudusemajas on talvekirik, koguduse kantselei, töötab 28 lapsega pühapäevakool, peetakse leeritunde ja toimub muudki huvitavat.
Tiiu Pikkur