Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Muinsuskaitseamet tunnustas partnereid

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Vello Väinsalu pälvis tunnustuse Esku kabeli uuele elule aitamise eest. Sirje SemmTraditsiooniliselt tunnustab muinsuskaitseamet sügisel aasta parimaid omanikke, ettevõtteid ja kodanikke kultuuripärandi märkimisväärse kaitse eest.
14. oktoobril tänati 41 partnerit, kes on aidanud restaureerida ja sihikindlalt hooldada kirikuid, mõisaid, kalmistuid ja muud kultuuriväärtuslikku vara. 5000kroonise preemia said Loniida Bergmann ja Võisiku-Kundrussaare külaselts EWA Võisiku mõisa kabeli ning Sergei Ruus Laimjala vallas Viltina külas asuva, maakonna vanima pukktuuliku hooldamise eest.
Maarja-Magdaleena kiriku katuse restaureerimise eest tunnustati Tanel Kauri, ehitus- ja restaureerimisfirma Tanel AS juhti. Kiriku katus valmis 2009. aasta lõpul, praegu töötab sama firma koguduse pastoraadi katuse kallal. Koguduse diakon Aivo Prükk ütleb: «Tanel Kaur on oma koguduse mees, temaga saab tööde üle ausalt vaielda, ta on koguduse jaoks õnnistus.»
Vihula vallavolikogu esimees ja SA Esku Kabel juhatuse liige Vello Väinsalu on esivanemate mälestusele mõeldes südameasjaks võtnud avariilises seisukorras Esku kabeli, mis sai jaanipäevaks uue katuse. Edaspidi vajavad remonti ka kabeli torn ja tornikiiver, orel ning hoone fassaad.
Organist Külli Erikson on teinud tublit tööd orelite kui terviku väärtustamisel. Ta on kunstiajaloolane, Eesti ainuke oreliekspert ja kuulub muinsuskaitseameti juures tegutsevasse muusikainstrumentide ekspertkomisjoni.
Silmapaistva ja kvaliteetse töö eest Tallinna Issandamuutmise kiriku ikonostaasi konserveerimise eest tunnustas muinsuskaitseamet ennistuskoda Kanut ning kiriku ja inventari heaperemeheliku säilitamise ja restaureerimisvõimaluste otsimise eest Varnja vanausuliste kogudust.
Rita Puidet