Esileht » Arvamused » Arvamus »

Medal kajastamise eest

23.03.2011 | | Rubriik: Arvamus, Nädala ringvaade


Eelmise nädala meeleolukamaks hetkeks kujunes riigimees Jüri Trei visiit toimetusse. Hr Trei on alati oodatud külaline, kes suudab lummata oma jutustamisanni ning kogemustepagasiga. Selgi korral katkestasime pooleliolevad tööd, et pühenduda pealinnast saabunu seltskonna nautimisele. külaline reastas leheinimesed kõnet kuulama. Metafooridega vürtsitatud retoorilise ülesastumise mõte oli tänada Eesti Kirikut läbi aastate Peterburi Jaani kiriku ja koguduse tegemiste kajastamise eest. Selle märgiks andis hr Tei peatoimetaja Sirje Semmile ülima pidulikkusega üle Peterburi Jaani Kiriku Fondi mälestusmedali, seda kinnitava tänukirja ning statuudi.
«Nüüd siis olete lisaks tarkusele ka rikkad,» ei olnud lahke kinkija huumorimeel roostes. Saime lugeda, et hõbedast mälestusmedal, millel on kujutatud Jaani kiriku fassaad avamisel 1860 ja taasavamisel 2011 daatumitega, on asutatud, kavandatud ja vermitud tunnustamaks kaalukat panust kiriku taastamisel. Toimetuse töötajad said imetleda (fotol) iludust, mille on kavandanud graafik Lembit Lõhmus.
Liina Raudvassar

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)