Slava Ukraine
Esileht » Arvamused » Arvamus »

Kirikulehe lugeja mure rahvaloenduse tulemuste pärast

23.11.2022 | | Rubriik: Arvamus

Pöördun raske südamega. Olen rahulolematu, sest ei ole nõus viimase rahvaloenduse tulemusega, kus öeldakse, et Eesti ei ole enam luterlik maa. Öeldakse, et Eesti on õigeusklik maa ning et luterliku kiriku osa ei ole enam justkui üldse määrav. Mina olen 83aastane. Elupõliselt kiriku liige. Kuulun Rapla kogudusse ja loen kirikulehte ning hoian ennast kirikus toimuvaga kursis. Minu perekond on selle kiriku liikmed. Minu tuttavad ja sõbrad on selle kiriku liikmed. Meid ei ole vähe ja ma arvan, et meid on nüüd justkui maha salatud.

Ootasin väga, et rahvaloendajad mind külastaksid ning ma oleksin saanud väljendada, et olen kristlane ja kuulun luterlikku kirikusse. Ka minu eakaaslastest sõbrad ootasid rahvaloendajaid. Meie põlvkond ei toimeta internetis. Soovin väljendada oma arvamust, et viimase rahvaloenduse tulemus ei ole õige, mis puudutab Eesti inimeste usklikkust. Luterlaste osatähtsus on Eestis jätkuvalt kandev.

Eo Tori, Eesti Kiriku lugeja


Toimetuse kirjakast

Aadress: Ülikooli 1, III k, 51003 Tartu

E-post: ek@eelk.ee

Vaata, sulle tuleb sinu kuningas, õiglane ja aitaja! (Sk 9:9)