Esileht » Online » Online artiklid »

Kalju Leib: Maarja kiriku taastamist ei tohi unustada

04.09.2018 | | Rubriik: Online artiklid

Oma esimesel töökohal Tartu rajooni remondi- ja ehitusvalitsuses nägin töölaua tagant pealt Maarja kiriku torni lammutamist.

Minu töökohast üle tänava asunud kiriku torni tellingute ehitamine ei pälvinud esmalt mu suuremat tähelepanu, kuigi olen just Maarja kirikus ristitud. Kuid 1956. aasta septembrikuu esimestel päevadel hakkasid töömehed ootamatult hoopis kiriku torni lammutama. Torni igas nurgas seisis noor mees, kang käes.

Minu tollane kolleeg Eduard Metsik, kes oli Eesti Vabariigis olnud perekonnaseisuametnik, juhtis ärritunult meie tähelepanu toimuvale: «Mehed, kaege aknast välla ja pidage minu sõnu meelen. Tuleb aig, kui kõigil noil, kes praegu jumalakoda lõhuvad, võetakse pääd maha!»

Edasi loe Postimehest.

Kristus ütleb: Kes teid kuulda võtab, see võtab kuulda mind, ja kes teid kõrvale lükkab, see lükkab kõrvale minu. (Lk 10:16)