Esileht » Pühapäevaks » Mõte pühapäevaks »

Ingel minu elus

25.09.2002 | | Rubriik: Mõte pühapäevaks

Issanda ingel on leerina nende ümber, kes Teda kardavad, ja Ta vabastab nad.
(Ps 34:8).
Mis mulle kõigepealt meenub, kui öeldakse ingel? Eks enamasti tiivulised mänguasjad vaateakendel, kodus, jõulud, lapsed… ühesõnaga kenad värvilised asjad, et mitte öelda tilu-lilu. «Üks tõsine teema see ingli-teema nüüd küll ei ole,» kuulen hääli ütlemas. «Ingel on sama reaalne, kui sina ja mina,» ütlevad teised, need, kes inglitega on kohtunud. Ole sa siis tark ja saa aru, kuidas nende inglitega on. Sina, kes sa näinud ei ole, kuid usud, et nad on.
Eks asjad, mis mind isiklikult puudutavad, lähevad mulle kõige rohkem korda. Ma usun, et igal inimesel (võib-olla ainult kristlasel), ehk siiski igal (heal) inimesel, on oma kaitseingel. Usun, et ka minul. Olend, kes valvab kõiki minu käike. Silub teed ja kaitseb tagalat. Hoiatab hädaohtude eest. Olend, kes on loodud teenima ja kaitsma. Täitma Jumala poolt pandud ülesandeid. Nagu minagi. Nagu igaüks meist. Ainukese vahega, et inglid kuuletuvad alati oma loojale, mina mitte. Korra nad ei kuuletunud ja tulemus oli käes (saatan ja tema inglid). Minul on privileeg, mida inglitel ei ole: Jumala Poeg on surnud minu mittekuuletumiste ja eksimuste eest. Sellest ma mõistan, et olen Jumala silmis palju tähtsamal kohal, kui inglid. Minu kaitseingel ongi Jumala juhtiv ja kaitsev tegutsemine minu elus. Teed siluv ja tagalat kaitsev.
Ma vist siiski olen inglit näinud. Kuid nähes mitte mõistnud, kellega tegemist. Alles tagantjärgi aru saanud, et tema see oligi. Ega asjata ei nimetata väga häid ja abivalmis inimesi ingliteks.
Taevane Isa, palun, et mu kaitseingel ei väsiks. Palun, et mu ümber oleks ikka inimesi, kelle kohta öeldakse: ta on otsekui ingel. Ja palun luba ka minul kasvada nende sarnaseks, et oleks vähem eksimusi ja rohkem armastust.
Sest Tema annab oma inglitele sinu pärast käsu sind hoida kõigil su teedel. Kätel nad kannavad sind, et sa oma jalga ei lööks vastu kivi (Ps 91:11,12).
Lauri Kurvits

Tõstke oma pea ja vaadake üles, sest teie lunastus läheneb! (Lk 21:28)