Esileht » Teated ja Kuulutused » Teated »

Gustav Adolfi gümnaasium otsib orelit

20.02.2013 | | Rubriik: Teated

Järjepidevalt 382 aastat tegutsenud Gustav Adolfi gümnaasiumi soovitakse leida orel.
Üleskutse aidata leida Eesti vanimasse järjepidevalt tegutsenud kooli kirikuorel on teinud kooli direktor Hendrik Agur. Koolis on suurepärane saal, mis kannab omaaegse kantori Johann Valentin Mederi (1649–1719) nime. Uue Estonia kontsertklaveri kõrvale soovib kool saada ka oreli, olgu see siis kasutusel olnud Eestis või mujal.
«Oreli kasutamisega saame kujundada laste muusikalist maitset ja teatud vaimsemat maailmavaadet, mis sobib meie kooli väärtustega, avardada ja ergastada laste maailmapilti,» kirjutab direktor Agur. Orel annaks ka võimaluse avada kooli juures tegutsevas muusikakoolis oreliklass.
Direktor ootab teavet aadressil hendrik.agur@gag.ee või telefonil 507 7757.

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)