Esileht » Teated ja Kuulutused » Teated »

Gobelääninäitus Jaani kirikus

18.01.2019 | | Rubriik: Teated

gobeläänid_riste laasberg11. jaanuaril avati Tallinna Jaani kirikus Riste Laasbergi gobelääninäitus „Heledam pool“.

Avatud näitus on autori esimene isikunäitus ja mõeldud peamiselt tänuks Tallinna Jaani kogudusele, mille liikmeks ta on olnud üle 20 aasta.
Ta on lõpetanud EKA tekstiilieriala magistrantuuri, kirjutades diplomitöö Muhu sisustustekstiilidest. Diplomitööna valminud gobelään „Elumärgid“ on väljas ka näitusel. Gobelääntehnika nõuab aega ja süvenemist ja võimalus kiirustavas ja pragmaatiliselt mõtlema kalduvas maailmas sellega tegeleda on suur rõõm, kinnitab autor. „See on osa mu elu heledamast poolest, mäng, vabadus,“ sõnab Riste Laasberg.

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)