Slava Ukraine
Esileht » Pühapäevaks » Päevapalve »

Eestpalves on…

16.11.2007 | | Rubriik: Päevapalve

Mustjala, Tartu Maarja ja Tarvastu kogudus ning vaimulikud Rene Reinsoo, Peeter Paenurm ja Anna-Liisa Vaher. Samuti on eestpalves koguduste juhatuste esimehed Leevi Kahm, Priit Kama ja Irja Vell.
Aita meil Sinu silmadega näha inimeste häda. Anna armastust kõigesse, mida teeme, alandlikkust teha seda Sinu nimes. Näeme Sind enda ees. Käime ristiteed koos Sinuga. Tahame elada Sinu lähedal, vaadata Sinule, et õpiksime tegutsema kogu  südamest. Tänu õnne eest, et saame olla Sinu töökaaslased.
* * *
Kõigeväeline Jumal, jälle istun ma rooli taga ja mind ootab ees pikk tee.
Ma tean, et isegi siis, kui ma olen väga ettevaatlik, ei saa ma midagi teha inimestega, kes seda pole. Ma usaldan end Sinu armastuse hoolde ja loodan, et Sa hoiad mind õnnetuse eest ega jäta mind hätta. Ärata mu vaist aimama ohtu, kui näen kedagi ebakindlalt sõitmas, anna selget mõistust, et märkaksin õigeaegselt imelikku häält mootoris või auto kummalist käitumist teel.
Sisenda rahu mu hingesse ja ära lase mul paanikasse sattuda, kui juhtub midagi ootamatut. Hoia kõiki inimesi ja loomakesi, kellega ristub mu tee, et nad märkaksid mu autot õigeaegselt ja oskaksid eemale hoida. Mina olen ainult ekslik inimene – mitte midagi ilma Sinuta.
Sinu pärast olen ma teele läinud, ja mida rohkem pean ma tegema, mida kiiremini kuhugi jõudma, seda enam vajan ma Sinu abi. Ärata mu ohutunne, kui sõidan liiga kiiresti, kui tee on libe ja nähtavus halb, et ma ei kiusaks Sinu lõpmatut headust.
Ma tean, kui palju hukkub inimesi autoõnnetustel, ma tean, et nad kõik on samasugused inimesed nagu mina, neil kõigil on samasugune õigus elada ja olla terve, seepärast ei palu ma Sinult enda jaoks erilist armu. Kohtle mind nii nagu tahad Sina, ainult et kui minu elutee lõpule jõuab, anna mulle kasvõi hetk aega kahetseda oma patte ja jõuda eesmärgile, mille poole ma kogu oma elu olen teel olnud. Aamen.
Palve rooli taga

Üks kommentaar artiklile “Eestpalves on…”

  1. soliidsust, lp. "Eesti Kirik"! ütleb:

    Plagiaadiga tegelemise ajad peaksid meil juba ammu möödas olema.

    Soliidsuse mõttes võiks ehk ikka ära mainida, et \”Palve rooli taga\” pärineb ajakirja \”Kiriku Elu\” numbrist 7/8 1994, ja selle autoriks on lehe tolleaegne peatoimetaja Rein Õunapuu (kes palveveergu toimetas). Selle lehe omaaegse fännina tuli palve mulle kohe tuttav ette.

    On ju omamoodi tore, kui meie vaimulike looming saab \”rahvaloominguks\”, kuid vähemalt niikaua kui autor on elus, võiks teda ehk sellevõrra respekteerida, et autorsus või vähemalt allikas ära märkida.

Tõstke oma pea ja vaadake üles, sest teie lunastus läheneb! (Lk 21:28)