Esileht » Online » Online artiklid »

Aino Kallase preemia pälvis organist Ene Salumäe

12.11.2019 | | Rubriik: Online artiklid

Soomes tegutsev sihtasutus Viro-säätiö ehk Eesti Fond otsustas anda 2019. aasta Aino Kallase preemia organist Ene Salumäele tema teenete eest Soome ja Eesti kultuurisuhete arendamisel. Aino Kallase preemia jagati välja 12. korda.

Eesti organist, kirikumuusik ja koorijuht Ene Salumäe esineb regulaarselt Eestis ja mujal Euroopas, lisaks on ta andnud kontserte Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Jaapanis ja Venemaal. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, ning tal on magistrikraad Sibeliuse akadeemiast Helsingist.

Ene Salumäe on tuntud organist Soomes. Ta on esinenud Helsingin Urkukesä-orelifestivaalil, ning ta töötas organistina Helsingi Toomkirikus aastatel 1994-95.

Edasi loe ERR Uudistest.

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)