Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Diakon Ahti Bachblum teenib Viru kogudusi

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

 Ahti Bachblum (34) seati diakoni ametisse Narva Aleksandri kirikus.
Bachblum ordineeriti Viru praostkonna vikaardiakoniks ning esialgu on tema tööülesanneteks puhkusel olevate vaimulike asendamine.
«Esimese kuuga olen jõudnud teenida Tudulinnas surnuaiapühal, Viru-Jaagupi ja ka oma kodukoguduses Haljalas. Augusti lõpuni, kui Jumal lubab, teenin Kadrinas. Esimesed kogemused on väga positiivsed, ei olnud ju vaimuliku amet mulle teps mitte võõras (ka teostusliku poole pealt), aga koos pühitsemisega on tulnud juurde julgust, väge ja Jumala ligiolu vahetut tunnetust.
Loodan jääda mõne koguduse juurde pikaks ajaks, et vaimuliku ametisse süveneda. On ju jumalateenistuste läbiviimine vaid jäämäe veepealne osa,» sõnab värske diakon.
Viru praost Avo Kiir tunnistab, et Ahtist on olnud suvepuhkuste andmisel suur abi, ning loodab diakonile teisigi tööülesandeid seada. «Ahti saab tööga hästi hakkama ja talvel tahaks talle konkreetsema tegevuse leida. Tahe tööd teha on tal olemas ning küllap see rakendatud saab,» märkis Kiir.
Ahti Bachblum on lõpetanud Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli klaveri erialal 1995. aastal ning on praegu  üks hinnatumaid klaverisaatjaid Eestis. Ta on pälvinud neljal korral Raimond Valgre nimelise laulufestivali ja viiel korral Alo Mattiiseni muusikapäevade laureaadi tiitli, ent nimekirja kuuluvad ka parima kontsertmeistri või klaverisaatja tiitlid. Samuti on ta teinud muusikat teatritele.
Bachblum on sündinud ja kasvanud Lääne-Virumaal Haljala külas. ta lõi kaasa Haljala kiriku kooris, 14. eluaastast hakkas koori ka orelil saatma.
1990. aastast on Ahti Bach­blum Haljala ja Käsmu koguduse organist. 2007. aastal asus õppima usuteaduse instituuti, et omandada vaimuliku kutse.
Merje Talvik