Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Tartu Maarja kiriku hoones toimub 67 aasta järel taas jõuluteenistus

/ Autor: / Rubriik: Uudis /

Tartu Maarja kogudus peab 24. detsembril kell 15 jõulujumalateenistuse oma vastselt tagasi saadud kirikuhoones Pepleri 1. Kogudus alustas ka annetuste kogumist 157 aasta vanuse kiriku taastamiseks.
16. detsembri keskpäeval vormistasid Tartu linna ja Maarja koguduse esindajad notari juures kirikuhoone kogudusele tasuta üleandmise dokumendid. Senine hoone omanik Eesti Maaülikool kasutab kirikuhoonet kuni uue võimla valmimiseni 2009. aastal. Kuid juriidilise omanikuna saab kogudus juba nüüd hakata pühakoja taastamist ette valmistama.
Sellega on lõppenud üle kümne aasta kestnud vaidlused kirikuhoone tagastamise üle. Tartu Maarja kogudus on Eestis viimane luterlik kogudus, kes oma õigusvastaselt võõrandatud kiriku tagasi saab.
Jõululaupäevasele teenistusele pääsevad kirikulised peauksest. Korvpalliplats kujundatakse altari, kantsli ja pinkidega kirikuruumiks. Püsti pannakse ka jõulukuused ja altari ette asetatakse jõulusõim. Traditsioonilise jõuluteenistuse peab koguduse õpetaja Peeter Paenurm, orelil saadab Elke Unt, kaasa teenivad koguduse laulurühmad ja instrumentaalansambel.
Enne ja pärast jõuluteenistust saavad inimesed teha annetusi Maarja kiriku taastamise heaks. Annetada saab ka muul ajal arvele 221021269201, Tartu Maarja Kiriku Sihtasutus.

EK