Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Arutati kirikute sisekliimat

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Muinsuskaitseamet korraldas koostöös Balti mere regiooni kirikute sisekliima töögrupiga (The Baltic Sea Region Network on indoor climate in Churches) 25.–26. oktoobrini seminari kirikute sisekliima ja kütmise teemal. Tegemist oli töögrupi järjekordse tööseminariga, mis seekord toimus Tallinnas, kus kohtumist korraldas muinsuskaitseamet. Töögrupp ühendab Balti mere regiooni sisekliima ja kütmise asjatundjaid; esimene taoline kohtumine toimus 2005. aasta oktoobris Stockholmis.
Muinsuskaitseameti spetsialisti Sille Sombri kinnitusel on kirikute sisekliima ja kütmise teema Eestis aktuaalne, seepärast otsustas muinsuskaitseamet kaasata töögrupi töösse Tallinnas ka teisi Eesti vastava ala spetsialiste. «Tegu ei ole koolituse ega infopäevaga. Seminar ei olnud suunatud kogudustele, vaid pigem selle ala spetsialistidele,» selgitas Sombri.
Kirikute sisekliimat ja kütmist käsitlevaid infopäevi ja koolitusi korraldatakse ka kogudustele. Muinsuskaitseamet pakub EELK-le ja kohalikele omavalitsustele muinsuskaitsealast täiendusõpet, mille raames käsitletakse ka kirikute sisekliimat. Seda teemat puudutatakse samuti käesoleva aasta lõpus väljaantavas kogudustele suunatud «Kirikute hooldusraamatus».
«Seminari eesmärk oli ikkagi Balti regiooni spetsialistide koostöö. Et kirikud ja võimalused on erinevad, ei saa rääkida ühest ühtsest küttesüsteemist, mis peaks kõikidele kirikutele sobima. Pigem oleme seisukohal, et iga kirikut tuleb sisekliima ja kütmise probleemi lahendamisel eraldi käsitleda ning vastavalt siis ka lahendused iga kiriku jaoks eraldi projekteerida. Kuid siiski on oma ala asjatundjatel vajalik informatsiooni ja kogemusi vahetada.»
Merje Mänd