Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Pärast 14 aastat Ameerikas tagasi Eestisse

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

palloLos Angelese koguduse õpetaja Jüri Pallo (50, fotol) esitas 13. mail koguduse juhatuse koosolekul lahkumisavalduse.

EELK Välis-Eesti piiskopkonna konsistooriumi peasekretär Mart Salumäe on teatanud, et Jüri Pallo on avalduse esitanud ka peapiiskop Andres Põderile, mille alusel on ta vabastatud Los Angelese koguduse õpetaja kohustest ja esitatud EELK vikaarvaimulikuks kinnitamiseks. Koguduse õpetaja ametikoht on kuulutatud vakantseks.
Los Angelese koguduse staatusest kõneldes on tähelepanuväärne, et 26.–28. aprillini kogunes New Jerseys USA I praostkonna korraldusel koosolek, millest võtsid osa I praostkonna, Chicago praostkonna ja Toronto Vana Andrese koguduse esindajad. Need kogudused kirjeldavad oma staatust kui EELK Välis-Eesti piiskopkonnaga mitteühinenud ja jätkavad Eesti Evangeeliumi Luteri Usu Kirikuna, valides piiskopi kohusetäitjaks Thomas Vaga, kes sai volituse organiseerida edaspidist tööd.
Võrumaalt pärit Jüri Pallo naaseb koos abikaasa Merviga Eestisse augustis ja jääb alaliselt elama Võrru. Jüri Pallo oli aastatel 1987–1999 teenimas Vastseliina ja pikemalt Kanepi kogudust. 1991–1992 sai ta võimaluse olla külalisõpetajaks Rudolf Kiviranna juures New Yorgis. Alaliselt asus ta koos abikaasa Kaie ja lastega Ameerika Ühendriikidesse teenima Los Angelese kogudust 1999. aastal.
Sirje Semm