Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Luterlikul kirikul kaks uut õpetajat

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Ordinatsiooniteenistuse järel: Arho Tuhkru (vasakult), Eha Kraft, Andres Põder, Andrus Mõttus ja Joel Luhamets.  EELK konsistoorium

Preestriordinatsiooni said diakonid Eha Kraft ja Andrus Mõttus.

15. juulil ordineeris peapiiskop Andres Põder Tallinna piiskoplikus toomkirikus preestriks diakonid Eha Krafti ja Andrus Mõttuse. Ordinatsiooniteenistusel assisteerisid assessor Joel Luhamets ja Tallinna abipraost Arho Tuhkru.
Eha Kraft (47) ordineeriti diakoniks 9. märtsil 2008 ja ta on teeninud Tallinna Püha Vaimu kogudust. Lisaks sellele töötab ta laste- ja noorsootöö ühenduse tegevjuhina ning koordineerib EELK venekeelset tööd ja on abiks venekeelsete jumalateenistuste juures Tallinnas Peeteli kirikus. Kraft on 1992. aastal lõpetanud Tallinna pedagoogilise instituudi algklasside õpetajana ning usuteaduse instituudi bakalaureuseõppe 2006. aastal teoloogia erialal, magistriõpingud 2009. aastal. Eha Kraft asub tööle Tallinna Püha Vaimu koguduse abiõpetajana. Ta on abielus, perekonnas on kaks last.
Andrus Mõttus (41) on ordineeritud diakoniks 8. juulil 2011 ja on teeninud Kambja kogudust. Koguduse hooldajaõpetaja Kristjan Luhametsa kõrval praktiseerides on Mõttus jõudnud lõpetada pastoraalseminari ja on valmis teenima Kambja kogudust. Mõttus on lõpetanud Eesti põllumajandusülikooli majandusteaduskonna ning Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Teoloogilise hariduse omandas ta Tartu teoloogia akadeemias, mille lõpetas kevadel rakenduskõrghariduse tasemel. Andrus Mõttus on mitmes ülesandes aidanud oma annetega teenida ka Tartu Pauluse koguduses. Ta on abielus ja kolme lapse isa.
Allikas: www.eelk.ee
Eesti Kirik