Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

3000 lauljat harjutab suveks

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

123.–5. juulini Tartus toimuva EELK kirikupäeva ja vaimuliku laulupeo «Maarjamaa – Isa maa» ettevalmistused on korraldajate sõnul hoos ning kõigiti ajakavas.

Tegevsekretär Kaie Tanner vahendab Eesti Kirikule, et korraldustoimingutega ollakse tõepoolest plaanitud järjel ning just neil nädalatel jagatakse veel viimaseid täpsustavaid ülesandeid, mis puudutavad päevade sisulist poolt. Läbirääkimised käivad solistide ning saatebändiga.
Eriti suurt rõõmu tunneb Tanner lauljate rohkusest. Samuti selle üle, et peale kogudusekooride on ennast üles andnud ka kirikuvälised laulukoorid ning lisaks EELK kollektiividele on esinejaid eri konfessioonidest, täpsemini katoliku, baptisti, adventisti, metodisti ja uusapostlikust kirikust.
Lauljaid tuleb üle Eesti, aga mitte ainult. Väliskoore on oodata Saksamaalt, Soomest, Venemaalt ja USAst. Kuigi registreerimistähtaeg jääb eelmise aasta kevadesse, on korraldajad tulnud vastu ka hiljem liitujatele ning praegu saab nimetada, et Tartu laulukaare alla jõuab umbes 3000 lauljat. Et koore tuli prognoositust rohkem, oli vahepeal vaja laulikuid juurdegi tellida.
Kaie Tanner loodab, et lauljatele jagub ka kuulajaid. Seda võib soodustada asjaolu, et samal ajal toimub Tartus Emajõe festival ja linnas on rohkelt hea kunsti huvilisi. Lisaks juba oodatule sisaldab kava ka mõndagi uut. Näiteks on huvilised teretulnud bussiekskursioonile mööda linna pühakodasid, kus tehakse lähemat tutvust ülikoolilinna kirikute tornikelladega.
Eesti Rahva Muuseumis saab vaadata ekstra kiriklikuks suurürituseks üles seatud kirikuteemalist näitust. Sisukas programm pakub ideid ka õhtuks. Reede õhtul toimub rahvalik öölaulupidu. Laupäevale on planeeritud Soome sõpruskoguduste päev.
Uudse ettevõttena on plaanis korraldada koosviibimine, kus kirikuõpetajate lapsed vahendavad mälestusi oma vanematest. Loomulikult kätkeb päevade kava ka sellist, mis juba traditsiooniks saanud ning seda enam hinnatud. Plaanis on rongkäik läbi linna, jumalateenistused Tartu kirikutes ja suur laulupidu Emajõe kaldale rajatud laulukaare all.
Liina Raudvassar