Esileht » Online » Online artiklid »

29.10 Peapiiskop Andres Põder Gustav-Adolf-Werk’i aastapäeval

29.10.2007 | | Rubriik: Online artiklid

Kolmapäeval, 31. oktoobril 2007 osaleb peapiiskop Andres Põder Gustav-Adolf-Werk’i (GAW) 175. aastapäeva tähistamisel Saksamaal.

1832. aastal asutatud Gustav-Adolf-Werk, mille keskus asub Leipzigis, on Saksamaa  vanim evangeelne abiorganisatsioon, mille abi on suunatud Euroopa, Ladina-Ameerika ja Kesk-Aasia protestantlikele kirikutele.

GAW'i põhieesmärgiks on olla toeks koguduste ülesehitamisel,  nii kiriku- ja kogudusehoonete soetamisel ja remontimisel, kui ka evangeeliumi kuulutamisel, laste- ja noortetöö ning väiksemate diakoonia-alaste projektide elluviimisel, samuti koolituste korraldamisel.

EELK koguduste poolt esitatud projekte on GAW toetanud enam kui 15 aasta jooksul, aastas rahuldatakse kolm kuni neli taotlust.

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)