Esileht » Online » Online artiklid »

21.05 Maapõu Jaani kiriku ümber pakub üllatusi

21.05.2008 | | Rubriik: Online artiklid

Elva ehitusfirma OÜ Mihkel X alustas Valgas Jaani kiriku ümbrusse vee-, kanalisatsiooni- ja sadevetetorustiku paigaldamist. Tegemist on arheoloogiliselt uurimata alaga ja seepärast kulgeb torustike tarbeks süvise kaevamine aeglaselt – arheoloog Andres Tvauri uurib valvsalt iga väljatõstetavat kopatäit.

Esimesel päeval tuli välja rootsiaegne kiht, mis pärineb umbes 17. sajandist. Teisel päeval avastati paari meetri sügavuselt punastest tellistest kanalisatsioonirenn umbes 19. sajandist.

Mis kanalisatsioonirennist sai ja mida põnevat veel leiti, sellest loe pikemalt neljapäevasest Valgamaalasest.

Kanalisatsioonirenni põhi on nagu uus. Foto: Valgamaalane

Valgamaalane, 20. mail 2008

Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu. (Jh 10:11a,27–28a)