Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

2003. aasta Õpetajate Konverentsi teemade ettepanekutest

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Veebruaris tegi Õpetajate Konverentsi juhatuse liige ja Juuru Mihkli koguduse õpetaja Marko Tiitus üleskutse kõigile ametivendadele ettepanekute saatmiseks 2003. aasta Õpetajate Konverentsi teemade ja nn aasta teema osas.
Ankeetküsitluste vastuseid saabus 40 ringis. Marko Tiituse arvates on ankeetides pakutud küll häid teemasid, kuid tehtud on seda spontaanselt, mis tähendab, et ei ole lahti seletatud, mida ühe või teise teema all täpsemalt mõeldakse. Tiituse meelest võiks Õpetajate Konverentsil endiselt olla üks peateema, millele lisanduvad leeritöö ja tuleval aastal ka juhatuse valimine. Tiitus nimetab ÕK peateemat «Aasta teemaks» lootes seda käsitleda laiemalt kui ühel istungil.
EELK 2003 «Aasta teema» pakkumisi laekus kümmekond, valik langetatakse nelja pakutud variandi vahel.
Üldiselt oli teemadering lai ja huvitav. Näiteks soovitati vaatluse alla võtta kiriku olemus ja sellest lähtuvate ülesannete küsimus, kasutada rohkem fantaasiat ja tehti ka ettepanek misjonijumalateenistuse korra väljatöötamiseks.
Kindlalt olid aga vastanud ühel meelel, et Õpetajate Konverents on vajalik ettevõtmine nii mõtete vahetamise kui ka inimestega kohtumise seisukohalt.
Aasta teema alternatiivid
1. «Visioon ja missioon». Millist EELKd me tahame?
2. «Kirik ja rahvas». Kes on EELK liikmed, mida ootab EELK oma liikmetelt, mida ootavad liikmed kirikult?
3. «Vaimulike töö koguduses».
4. «Vaimuliku palk ja töötingimused».
Erle Iher