Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Pirnipuu lõhn keset põhjala talve

/ Autor: / Rubriik: Arvamus, Uudised / Number:  /

Jõulude eel esitles Arho Tuhkru Tartus ja Tallinnas esikteost «Päevakerjused ja pirnipuu lõhn», millesse autor on kogunud mõtisklused ja palved aastaist 2008–2012, osa neist on ilmunud ajalehes Eesti Kirik.

«See on inspireeritud kahest mõttekäigust,» kommenteeris Arho Tuhkru debüütraamatu pealkirja, täpsustades: «Issanda ees oleme kõik kerjused, kelle isiklik varandus olematu ning kes iga hüve eest on tänu võlgu Kõigevägevamale.» Metafoor pirnipuu lõhnast tuleb autori kinnitusel tähelepanekust, et pirnipuul puudub praktiliselt lõhn ning olemasolev pisut mõrkjas aroom ei mõju innustavalt.
«Ma teadsin, et sa oled hea teoloog, vaimulik, orientalistikahuviline ja kes kõik veel, aga et sa oled ka luuletaja, seda ma ei teadnud,» nimetas oma spontaanses sõnavõtus Eesti Kiriku toimetusse esitlusele jõudnud dr Tarmo Kulmar, keda Arho Tuhkruga seob mitu ühist reisikogemust kaugetele maadele. Tunnustavad sõnad, eriti kiites trükise visuaalset kaunidust, andis edasi ka sinoloog Märt Läänemets, Arho Tuhkru hiina keele õpetaja.
Koosviibimisel oli proua Ene Tamm, kelle sõprus Arho Tuhkruga sai alguse veel Torontos elades. «Ma olen Arho palved kõik välja printinud ja kokku köitnud,» rääkis vanaproua, kelle kapitali osalisel toel toimus ka raamatu trükkimine.
Eesti Kiriku toimetus andis läinud aastal välja kahe autori raamatud. Kevadel ilmus soomlanna Marjatta Laitineni raamat ja jõulude eel siis Arho Tuhkru esikteos.
Liina Raudvassar